top of page

תקשיבי לאפרת 
כולנו חייבות לשמור על הדלת פתוחה

יועצת זוגית

אפרת בנור

יועצת זוגית

 AI אשת קריאייטיב ומרצה על

אפרת ימין

AI אשת קריאייטיב ומרצה על

עיתונאית, יוגיסטית, פסיכודרמטיסטית ומרצה לפיתוח וטיפוח בטחון עצמי

אפרת וכטל

עיתונאית, יוגיסטית, פסיכודרמטיסטית ומרצה לפיתוח וטיפוח בטחון עצמי

אמא, הייטקיסטית, חברת מועצת העיר רמת גן

אפרת אביטל לויאן

אמא, הייטקיסטית, חברת מועצת העיר רמת גן

גננת ומחנכת למיניות מיטיבה

אפרת ארבל

גננת ומחנכת למיניות מיטיבה

שחקנית

אפרת בוימולד

שחקנית

עורכת דין, סטודנטית למגדר, ואמא לשלושה

אפרת אולברג-גרטל

עורכת דין, סטודנטית למגדר, ואמא לשלושה

עמותת דלת פתוחה היאֿ הגוף היחיד בפריסה ארצית שמעניק ייעוץ וליווי מקצועי לנשים ונערות בהריון לא מתוכנן ובנושאי מיניות שונים – מתוך אמונה שההחלטה צריכה להיות בידיים שלנו עם מידע אמין ותמיכה אמיתית

אם הדלת הזאת תיסגר – אלפי נשים יישארו לבד.
אסור לתת לזה לקרות.

דלת פתוחה תמיד פה בשביל כל נערה ואישה, ללא שיפוטיות

התמודדות עם הריון לא רצוי היא אחד האתגרים משמעותים והמורכבים שאישה יכולה לעמוד בפניו. זהו רגע שמצריך מידע אמין, תמיכה רגשית וליווי מקצועי – לא לחץ ולא כפייה.

בזמן שעמותות עם תקציבי ענק משקיעות בפרסום נוצץ ולחץ על נשים, "דלת פתוחה" בסכנת סגירה.

אם הדלת הזאת תיסגר – אלפי נשים יישארו לבד.
אסור לתת לזה לקרות.

💜 מה אנחנו עושות?
✔️ מעניקות ליווי מקצועי ורגשי לכל אישה
✔️ מספקות ייעוץ רפואי ואמפתי
✔️ תומכות בנשים שזקוקות לסיוע כלכלי כדי לממש את החלטתן
✔️ נאבקות למען גישה למידע אמין והוגן

אבל בלי התמיכה שלכם – אנחנו לא נוכל להמשיך.

בהריון לא מתוכנן? אנחנו פה בשבילך

במידה ובדיקת ההריון שביצעת יצאה חיובית, עומדות בפניך שלוש אפשרויות:

1.   להמשיך בהריון ולגדל את התינוק.

2.   להמשיך בהריון ולמסור את התינוק לאימוץ.

3.   לעבור הפסקת הריון בבית החולים.

במידה ואת חשה מצוקה רגשית על רקע כניסתך להריון לא מתוכנן, את מוזמנת ליצור איתנו קשר. היועצות והיועצים שלנו כאן בשבילך - נקשיב, נתמוך, נאפשר מרחב להתלבטות, נסייע ונלווה אותך בכל החלטה שתקבלי. כמו כן, במידה ותרצי, נוכל להפנות אותך לאנשי ונשות מקצוע בקהילה.

  • מהו הקונדום?
    אמצעי מניעה שעשוי לרוב מהחומר לטקס. המטרה שלו היא מניעת כניסה של נוזל זרע לנרתיק או לפי הטבעת וצמצום המגע הישיר של הפין בנרתיק או בפי הטבעת וברקטום. הקונדום הוא אמצעי המניעה היעיל ביותר להגנה מפני מחלות המועברות במגע מיני וכמו כן, הוא מגן מפני כניסה להריון. ישנם סוגים שונים של קונדומים שנבדלים בגודל, בחומר, בצורה, בצבע, בטעם, בעובי ובכמות חומר הסיכה.
  • כמה זה יעיל?
    97%-80% (תלוי באופן השימוש). בשימוש נכון ומדויק, תתכן יעילות של עד כ-97% במניעת הריון ו-98% במניעת מחלות שמועברות במגע מיני
  • למה חשוב לשים לב לפני שימוש?
    · לוודא שהקונדום בתוקף. · לרכוש קונדום מחברות מוכרות (על החפיסה יש תו תקן). · לוודא שהאריזה אינה קרועה או פגומה. · אין לשמור קונדומים במקום חם (רכב, ארנק שנמצא בחוץ כל היום וכו'). · במידה ויש אלרגיה ללטקס - יש לרכוש קונדומים מחומרים אחרים המותאמים למתמודדים עם אלרגיה לחומר זה.
  • איך להשתמש?
    אופן השימוש - קונדום זכרי: · להלביש על הפין במצב של זקפה לפני תחילת המגע עם הנרתיק\הפה\פי הטבעת. · לבדוק את כיוון גלגול הקונדום לפני המגע בפין (אם גלגלנו על הפין וגילינו שגלגלנו הפוך - יש לזרוק את הקונדום ולהשתמש בחדש). · לתפוס בשתי אצבעות את קצה הקונדום ולהוציא את האוויר. זה נעשה על מנת להשאיר מקום לזרע שיצא בהמשך (אם זה לא ייעשה, לזרע לא יהיה מקום וזה עשוי להוביל לכך שהקונדום ייקרע). · לגלגל כלפי מטה עד בסיס הפין. · חומר סיכוך - במידה ותרצו להשתמש בחומר סיכה, השתמשו בחומר סיכה על בסיס מים או סיליקון (רכשו במקום מסודר בפארם\בית מרקחת). חשוב לא להשתמש באלתורים כגון: שמנים, וזלין, סבונים – הקונדום עלול להיקרע וההגנה נפגעת. · מיד לאחר השפיכה - יש להחזיק את הקונדום סביב בסיס הפין ולצאת החוצה. · בתום היחסים, מומלץ לשטוף את איברי המין במים, מטעמי שמירה על היגיינה וצמצום חשיפה לזיהומים ולדלקות שתן. אופן השימוש - קונדום נקבי: · יש לאחוז בטבעת בקצה הקונדום ולהכניסה לנרתיק עד שתגיע למגע עם צוואר הרחם. · יש לאחוז את הקצה השני של הקונדום (היכן שהפתח) ולאחר ההכנסה להניח על קצוות שפתי הפות (להשאיר כשני ס"מ מחוץ לנרתיק). · יש לכוון את הפין לפתח הנרתיק (ופתח הקונדום) כדי שלא ייכנס בין הקונדום לנרתיק. · אין צורך לצאת מיד לאחר השפיכה, ניתן להישאר בפנים גם לאחר שהפין מתכווץ. · בכדי להוציא את הקונדום, יש לסובב את הטבעת החיצונית ואז להוציא החוצה, בכדי למנוע דליפה של זרע לנרתיק.
  • איך ניתן להשיג?
    לרכוש בפארמים\בתי מרקחת (מומלץ לא לרכוש בקיוסקים\באינטרנט ממקומות לא מוכרים).
  • מה לעשות אם נקרע הקונדום?
    במידה וזלג נוזל זרע או שהקונדום נקרע: - ניתן לקחת אמצעי מניעה לשעת חירום כדי להקטין את הסיכוי להיכנס להריון (ניתן לקחת עד 120 שעות מקיום המגע הלא מוגן - תלוי בסוג אמצעי המניעה לשעת חירום). - ניתן לגשת למיון ולקבל PEP על מנת להקטין את הסיכוי להידבק ב-HIV (לא ניתן לקחת יותר מאוחר מ-72 שעות מקיום המגע הלא מוגן).
  • שבירת מיתוסים לגבי קונדומים:
    · לבישה של שני קונדומים או יותר לא מגבירים את ההגנה, אלא פוגעים ביעילות. חשוב להשתמש בקונדום אחד בלבד. · אין כזה דבר "אין גודל שמתאים לי" - יש קונדומים מסוגים שונים ובגדלים שונים. הקונדום עשוי מלטקס ויכול להימתח בלי להיקרע. יש להתנסות ולמצוא את הסוג שהכי נוח ומתאים לך.
  • Whatsapp
  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

שונצינו 16, תל אביב, ישראל

© 2024 by TaliaZax and secured by Wix

bottom of page